Over ons

HAAR INSPIREERT MIJ

“Haarverzorging is net als het schilderen van een doek. Het enig verschil is dat Picasso als hij niet tevreden was, zijn creatie weggooide en opnieuw begon. Ik kan mij dat als kapper niet permitteren. Mijn werk moet in een keer goed zijn”, aldus ‘hairdresser’ Güney Konak (34) eigenaar van Artwork Hair & Beauty.

Zijn interesse voor het kappersvak ontstond toen Güney in zijn woonplaats Adana, een dorp in het midden van Turkije, elke dag na schooltijd bij een oom moest verblijven tot dat zijn moeder hem rond half acht in de avond kwam ophalen om dan pas naar huis te gaan. Güney’s vader overleed toen hij nauwelijks een jaar oud was en zijn hardwerkende moeder die dus alleen voor het gezin moest zorgen vond dat de kinderen – Güney en zijn oudere zus – niet op straat mochten blijven hangen na schooltijd.

Die oom van Güney, Ertan Alatas, is eigenaar van een uiterst moderne kapsalon en is in heel Turkije een BN-er op haargebied. Elke middag zag de kleine Güney hoe zijn oom kunst bedreef met het kapsel van de dames die van heinde en verre, ja zelfs helemaal uit Istanbul, naar Adana kwamen om door Ertan Alatas geknipt te worden. “Ik was gefascineerd hoe mijn oom als een artiest te werk ging en urenlang bezig kon zijn voor een tevreden klant met een nieuw kapsel. Als die klant weg was, mocht ik de vloer vegen, de werkspullen weer netjes klaarleggen of schoonmaken en ik herinner mij nog dat ik 16 jaar was toen ik zelf, uiteraard onder zijn wakend oog van mijn oom, aan de slag mocht gaan”, aldus Güney die tien jaar lang zijn naschoolse opvang in de wereldbekende kapsalon van Ertan Alatas doorbracht. Dit verklaart zijn liefde en passie voor het creatieve kappersvak.

EIGEN KAPSALON

De 17-jarige door Ertan Alatas opgeleide Güney, vertrok na zijn school te hebben afgerond naar het toeristische Marmares om ervaring op te doen als hairdresser en om de Engelse taal te leren door contacten met Europeanen. Hij droomde van een eigen zaak in Europa. Dan moet je niet in Adana blijven hangen waar hij op zich goed kon verdienen. Het avontuur lonkte. Na zijn avonduur verhuisde Güney naar het grote Europa en naar het kleine Zeist. Europa was gelukt en nu nog een eigen zaak.

Guney begon eerst heel klein met een stoel zijn eigen kapsalon. Na een jaar maakte hij de overstap naar een pand aan de 2e Hogeweg waar hij drie-en-een-half jaar gevestigd was. De locatie was echter wel uit het zicht van het winkelend publiek op de Slotlaan.

Daarom twijfelde Güney dan ook geen moment toen hij de mogelijkheid kreeg om zich te vestigen op een A-locatie op de Slotlaan. En dankzij de extra ruimte die het nieuwe pand biedt heeft hij zijn dienstverlening ook uitgebreid, klanten er nu ook terecht voor een schoonheidsbehandeling of een complete pedicurebehandeling met ‘state of the art’– apparatuur op de bovenverdieping. “Ik wil klanten exclusieve service aanbieden, ik werk met kwaliteitsproducten en ik heb mijn salon zo ingericht dat je bij binnenkomst meteen relaxt en ontspant.” In Zeist is Güney Konak overduidelijk in de voetsporen getreden van zijn leermeester. Zijn droom is gerealiseerd.

Maak een afspraak

Artwork hair & beauty kent ruime openingstijden en daarom is er ook voor jou altijd plaats. Maak dan ook snel en eenvoudig een afspraak via onze praktische “online appointment tool”. Bellen kan natuurlijk ook en wel via telefoonnummer 030-7510750. En wil je zonder afspraak langskomen? Kom dan gerust langs, we doen er alles aan om je direct te helpen. In het geval dit niet mogelijk is plannen we direct een afspraak in op een moment dat dit jou het beste uitkomt.